Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: Charlotte Skyllborg

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Lägenhetsbrand i centrum

Under söndagseftermiddagen inträffade en brand i en lägenhet i centrala Uddevalla.

Vid klockan 15.02 fick SOS alarm samtal om en lägenhetsbrand i centrala Uddevalla.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Branden startade på spisen i en stekpanna med överhettad olja. Boende i lägenheten försökte släcka branden på egen hand med hjälp av handdukar.

– Ägaren skulle göra mat och hade hällt olja i en stekpanna och sedan gått därifrån. Det brann i stekpannan och upp i fläkten när vi kom till platsen, säger Håkan Axelsson, styrkeledare på räddningstjänsten i Uddevalla.

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till platsen. Rökdykare gick in i lägenheten och brandstege användes för kontroll.

– När vi hade kommit till platsen gick det ganska fort att släcka branden. Sedan har vi ventilerat med fläktar i drygt en halvtimme. De som bor i lägenheten gick till en granne, säger Håkan Axelsson.

Ingen person har skadats allvarligt i branden. Ambulansen undersökte alla i lägenheten och lämnade utan att lasta någon person. Räddningstjänsten kontrollerade även så att branden inte hade spridit sig till andra delar av fastigheten.

– Inget hade spridit sig, det brann endast i stekpannan och köksfläkten. Det fanns två små barn i boendet. Men ingen skadades då de snabbt hade slängt handdukar på branden och sedan stängt dörren och lämnat köket, säger Håkan.

Enligt räddningstjänsten är lägenheten troligen inte lämplig att bo i en tid framöver.

– Det är tveksamt om de kan bo i lägenheten nu. Det tror jag inte och även fast vi har ventilerat så luktar det fortfarande väldigt mycket rök. Men nu har vi lämnat och avslutat vårt arbete.