Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Lägenhetshus i brand i centrala Uddevalla

En lägenhet i centrala Uddevalla tog på onsdagseftermiddagen brand. Räddningstjänsten släckte branden och ambulanserna på plats kunde lämna utan patient.

Strax efter 17.30 på onsdagen larmades räddningstjänst och ambulans till en adress i centrala Uddevalla. Enligt SOS alarm var det rökutveckling i trappuppgången från ett lägenhetshus. Räddningstjänsten kunde på plats konstatera att det brann.

När räddningstjänsten kom till platsen bolmande det rök ut ur lägenheten. Man inledde rökdykning och vädrade ur lägenheten, enligt Bohusläningens reporter på plats. Vid 18-tiden har räddningstjänsten tre fordon vid branden och ytterligare tre ambulanser och en polisbil. Vid 19 tiden var räddningstjänsten klar på platsen och kunde lämna.

Räddningstjänsten vet inte vad som startade branden, och Anders Elfström, inre befäl vid Mitt Bohuslän, valde att inte spekulera i frågan.

– Det är en lägenhet som är branddrabbad, sedan kan röken ha spridit sig.

Både räddningstjänst och polis sa då att det var ”oklart om någon kommit till skada.” På torsdagsmorgonen uppgav Elfström dock att ingen verkar ha råkat illa ute då ambulanserna kunde lämna utan någon med.