Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Roger Granat, socialförvaltningens chef, Uddevalla kommun säger att läget är bättre på äldreboendena i Uddevalla Bild: Kenneth Eriksson
Roger Granat, socialförvaltningens chef, Uddevalla kommun säger att läget är bättre på äldreboendena i Uddevalla Bild: Kenneth Eriksson

Läget förbättrat för äldreomsorgen i Uddevalla

För en vecka sedan fanns det fall av covid-19 på vart tredje äldreboende i Uddevalla. Nu har flera äldre tillfrisknat och i dagsläget är det bara ett boende i Uddevalla som har kvar coronasmitta.

Förra fredagen kunde Bohusläningen berätta att vart fjärde äldreboende i Uddevalla hade konstaterad coronasmitta på någon avdelning. Det utgjorde en tredjedel av kommunens äldreboenden men en vecka senare kan socialchefen Roger Grant berätta att det är flera som tillfrisknat.

LÄS MER: Fjärde äldreboende har fått smitta på avdelning

– Det är en handfull personer som är friskförklarade, minst fem.

Enligt Roger Granat så har det inte tillkommit några nya fall under veckan och ingen person har avlidit.

Av de som friskförklarats kan Roger Granat inte berätta många detaljer men alla som friskförklarats har tillhört en äldre generation och nästa vecka kan ännu fler friskförklaras.

– Vår bedömning är att händer inget oförutsägbart så kommer några fler friskförklaras nästa vecka.

Fler tester

För en vecka sedan berättade Ann Söderström, hälso- och sjukhusdirektör i Västra Götalandsregionen att fler i hela regionen ska testats för covid-19. Roger Granat sade då till Bohuslänningen att de skulle försöka komma igång med testerna i slutet av denna veckan.

Men några fler tester har det inte blivit och som ett eko från förra veckan säger Roger Granat att de hoppas komma igång med testerna i slutet av nästa vecka.

– Vi hade hoppats att även vi hade kommit ifråga men i bästa fall blir det i slutet av nästa vecka.

Uddevalla kommun är en av de kommunerna som har flest antal bekräftat smittade i covid-19 i Västra Götaland. Under fredagen presenterade Västra Götalandsregionen färska siffror som visade antal smittade i regionen. I Fyrbodal finns det nu 205 bekräftade fall och i bara Uddevalla är det 77 personer.