Larm om villabrand i Ljungskile

Vid 18-tiden på måndagen kom ett larm om villabrand i Ljungskile. En ambulans och flera räddningsfordon larmades till platsen.
– När vi kom fram brann det genom taket, säger Ulrik Olsson vid räddningstjänsten.

ANNONS
|

En villa i södra Ljungskile började vid 18-tiden på måndagen brinna kraftigt och räddningstjänsten var på plats med flera enheter.

– När vi kom fram brann det genom taket och vi har påbörjat rökdykning, berättade Ulrik Olsson vid räddningstjänsten.

Även polisen var på plats och bistod inledningsvis räddningstjänsten. Ingen person ska ha kommit till skada i samband med branden.

– Vi får avvakta om det är så att det ska spärras av eller om det finns en naturlig brandorsak, men det kan dröja till imorgon, sa Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Stannar över natten

Enligt räddningstjänsten handlade det om en svårsläckt konstruktionsbrand.

– Man börjar få den under kontroll, men det är väldigt lätt att det blossar upp igen och vi kommer ha bevakning över natten, sa Ulrik Olsson vid 20-tiden.

ANNONS

Polisen kommer att skriva en anmälan om brand utan misstanke om brott, skriver de på sin hemsida.

Vid klockan nio på måndagskvällen var branden släckt och ett fordon från räddningstjänsten har lämnats kvar på platsen för bevakning över natten. Men vid 04-tiden under natten mot tisdag kunde räddningstjänsten lämna platsen.

– Huset står fortfarande kvar, men konstruktionsmässigt är mycket förstört, berättar Andreas Elfström, vakthavande befäl vid räddningstjänsten, på tisdagsmorgonen.

ANNONS