Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/4

Larmet: Död person hittad i skogen i Uddevalla

Polisen har spärrat av ett stort område i ett skogsområde i Uddevalla kommun.

Polisen fick larmet via SOS Alarm vid klockan 12.36 på lördagseftermiddagen.

– Det kom in ett larm via SOS om att någon hade hittat en avliden person i skogen. Vi har kommit till platsen och har påbörjat en avspärrning, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm vid 14-tiden till Bohusläningen. 

Polisen har spärrat av ett stort område i skogen utanför Uddevalla. En teknisk undersökning ska göras men presstalespersonen kan efter lunch inte säga om det finns misstanke om brott. 

– Vi har fortfarande väldigt lite information om det här. Men det är en person som larmat till SOS om en död kropp och nu undersöker vi vad det handlar om, säger Ulla Brehm. 

Vid 16.45 bekräftar Sten Rune Timmersjö, chef för grova brotts-roteln, till Bohusläningen att det är Magnus Natschki, som varit försvunnen sedan den 6 december, som man hittat. 

– Ja, det stämmer att det är han, säger Timmersjö. 

Läs också: "Det betyder mycket att vi har hittat kroppen"

Tidigare sökt i området

Missing People har på lördagen sökt i området kring Hogstorp efter den  man som varit försvunnen sedan i december och som polisen misstänker har mördats. Men enligt Missing Peoples kontaktperson är det inte någon i deras sökgrupp som har hittat en kropp i skogen på lördagen. 

Polisen har tidigare genomfört sökningar i det område som nu har spärrats av i Uddevalla kommun. De har sökt med helikoptrar med hundförare där men utan att hitta den man som försvann tidigare i vintras. 

Stort område avspärrat

När Bohusläningen är på plats i skogsområdet i Uddevalla kommun på lördagseftermiddagen har polisen satt upp avspärrningsband. En polis står vid avspärrningen och meddelar oss att hon inte får kommentera något. 

– Några poliser syns uppe på ett berg, de arbetar där uppe men det är ett väldigt stort område som har spärrats, säger reporter Karin Carlsson som är på plats.