Lastbil körde av vägen – ligger på sidan i dike

Strax innan 21-tiden på fredagskvällen körde en lastbil av vägen i Uddevalla och ligger nu på sidan i dike. Ambulans och räddningstjänst larmades till platsen, men ingen kom till skada i samband med olyckan.

ANNONS
|

Larmet om olyckan inkom till SOS-Alarm strax innan 21-tiden under fredagskvällen. Det handlar om en singelolycka på länsväg 694 mellan Kulten och Madliden i Uddevalla.

– Det är en lastbil som har kört av vägen och ligger på sidan i diket. Det ska vara väldigt halt på platsen, säger Ola Nilsson, teamledare på SOS-Alarm under fredagskvällen.

Två personer färdades i lastbilen och båda ska enligt SOS-Alarm ha tagit sig ur bilen på egen hand. Räddningstjänst och polis larmades till platsen, men enligt SOS-Alarm ska personerna i bilen klarat sig bra.

– Båda uppger själva att de inte är skadade. Vi har därför inte skickat någon ambulans till platsen, berättar Ola Nilsson.

ANNONS

Enligt räddningstjänsten ska lastbilen ha kört av vägen på grund av halka. I samband med olyckan började lastbilen läcka vätskan adblue, men det ska enligt räddningstjänsten inte vara någon fara.

– Adblue används för att rena avgaserna i avgassystemet, men det är ofarligt för miljön. Vi har därför låtit vätskan rinna ut, säger Ulrik Olsson, vakthavande befäl på räddningstjänsten.

Vägen kan under natten komma att stängas av delvis på grund av bärgningsarbetet, uppger räddningstjänsten. Enligt Trafikverket bedöms trafiken påverkas fram till klockan 02 under natten till lördag.

Varnar för halka

Räddningstjänsten meddelar att det är väldigt halt på vägarna i Bohuslän. Allmänheten uppmanas att ta det försiktigt i trafiken under fredagskvällen och lördagsmorgonen.

– Sänk hastigheten och håll avståndet till bilen framför dig. Det är väldigt halt på vägarna, berättar Ulrik Olsson.

ANNONS