Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/3

Lastbilsolycka i Uddevalla – E6:an avstängd

Under söndagsmorgonen inträffade två olika olyckor med lastbilar på E6:an – en i Uddevalla och en i Munkedal. E6:an i Uddevalla fick stängas av då lastbilen vid olyckan la sig på sidan över båda körfälten. Vid 20-tiden var bron åter öppen för trafik men längre norrut är en del av E6 avstängd till måndag morgon.

Tidigt på söndagsmorgonen var en lastbil med om en olycka på E6:an i norrgående riktning i Uddevalla. Lastbilen ska ha fått sladd på grund av halkan och hamnade på sidan. E6:an fick stängas av helt i båda riktningarna.

– Lastbilen ligger över båda körfälten och Uddevallabron är avstängd i båda riktningarna. Bilen har lagt sig över mitträcket. E6:an kommer vara avstängd ett tag framöver. Det är svårt att säga hur länge men det kommer ta några timmar att få dit bärgare, säger Lars Ström, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Uddevalla.

Larmet kom klockan 05:40 till SOS Alarm och räddningstjänst och ambulans kallades till platsen. En person satt i lastbilen vid olyckan, men ambulansen kunde senare lämna platsen utan att behöva ta någon med sig.

– Det är glashalt överallt. Det har nog inte varit någon jättehastighet, föraren har klarat sig utan skador, säger Lars Ström.

Omlastning och bärgning

Räddningstjänst från både Ljungskile och Uddevalla var kvar på platsen fram till förmiddagen men lämnade sedan över till polisen och trafikverkets personal.

Under eftermiddagen lastades godset på olyckslastbilen om till ett annat fordon och vägräckena reparerades. Vid 17:30-tiden öppnades trafiken i norrgående riktning, men lastbilen var då inte bärgad och i södergående körfält var det fortfarande stopp. VId 20-tiden var vägen åter öppen för trafik.

Lastbil av vägen i Dingle

Ytterligare ett larm om en singelolycka med en lastbil inkom till SOS Alarm klockan 5.00. Då ska en lastbil i södergående riktning på E6:an i höjd med Dingle ha fått sladd och kört av vägen. Räddningstjänsten tillkallades, men ingen ambulans ska behövts kallas ut.

Lastbilen, som ska ha varit lastad med fisk, behövde lastas om och bärgningsarbetet drog ut på tiden. Ett körfält i södergående riktning har spärrats av tills lastbilen bärgats. Bärgningsarbetet väntas pågå hela natten och E6 vid Grindmotet, mellan Tanum och Munkedal, är avstängd i södergående riktning fram till klockan sex måndag morgon.

LÄS MER: Flera bilolyckor på kort tid – glashala vägar