Lastbilsolycka på E6 i Ljungskile

På onsdagsmorgonen inträffade en olycka med en lastbil och en personbil på E6 i höjd med Lyckorna golfklubb. Olyckan är en av flera som skett under dagen, som började med ett snöfall i Västsverige.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Vid tjugo minuter i åtta på onsdagsmorgonen larmades räddningstjänsten till en trafikolycka på E6 i södergående riktning. I höjd med Lyckornas golfklubb i Ljungskile körde en lastbil av vägen.

– En lastbil och en personbil har sladdat, de står delvis mot trafiken. Personbilen har kört in i räcket och lastbilen har kört av vägen, säger Patrik Karlsson, vakthavande befäl på räddningstjänsten.

– Det är väldigt, väldigt halt på plats, det är knappt att man kan köra med bilar. De har begärt saltbil, fortsätter han.

På grund av olyckan är det begränsad framkomlighet på E6 och det har uppstått köer i södergående riktning. Det kommer sannolikt att vara fortsatta trafikstörningar under några timmar framåt, när lastbilen ska bärgas.

ANNONS

Strax efter halv niotiden berättade räddningstjänsten att de lämnar olycksplatsen och lämnar över till polis och Trafikverket. Det finns inga uppgifter om några personskador.

– Ingen ambulans är larmad, ingen person ska ha varit skadad säger Ola Åström, teamledare på SOS Alarm.

Problem i morgontrafiken efter snöfall

Under onsdagsmorgonen har räddningstjänsten larmats till flera trafikolyckor runt om i Västsverige till följd av snöfallet.

– Det är trafikpåverkan överallt just nu. Folk verkar inte vara med på att det snöar, den påverkar verkar det som, sa ledningsoperatören på räddningstjänsten i Storgöteborg under tidig morgon till GP.

Men även på den norska sidan om Svinesundsbron har det snöat rejält och skapar problem för pendlare från Sverige.

– Det är lite jobbigt vid gränsen, det snöar väldigt mycket på den norska sidan. Norsk polis står på svenska sidan om Svinesundsbron och varnar för snökaos, de har inte hunnit ploga, säger Thomas Fuxborg till GP.

ANNONS