Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/10

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Lastbilssläp i diket – långa köer

En lastbilsolycka på väg 44 ledde till långa köer i Uddevalla på fredagsmorgonen.

Olyckan inträffade strax före klockan halv åtta på fredagsmorgonen. På väg 44 i Uddevalla höjd med Kissleberg mellan Torp och tunnlarna hade ett lastbilssläp vält.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Det var en lastbil med släp som kommit för långt ut på kanten så att släpet vält ned i slänten utmed vägen, ovanför gångvägen, förklarar Marcus Berg, styrkeledare på räddningstjänsten i Uddevalla.

Ingen person ska ha skadats i samband med olyckan som skedde i västlig riktning. Däremot stängdes vägen av ut mot Torp och i motsatt riktning var ett körfält avstängt vilket ledde till långa köer i morgontrafiken.

Strax efter klockan nio på morgonen berättade räddningstjänsten av vägen ut mot Torp stängts av vid Frölandsrondellen i väntan på bärgning. Trafiken ut mot E6 hänvisas istället via Lerbo, söder om Uddevalla.

Hur länge vägen kommer vara avstängd är i nuläget oklart.

– Det tar säkert en halvtimma men det kan också ta två timmar. Det är svårt att säga, sa Marcus Berg vid nio-tiden på fredagen.

Vid halv elva-tiden var vägen fortfarande avstängd och bärgning pågick fortfarande.

Trafikverkets prognos är att vägen ska vara öppen igen klockan 16 på fredagen.

Men Kim Jansson, vägtrafikledare på Trafikverkets trafikledningscentral berättar att bärgare fick bort lastbilen och släpet redan innan klockan 13 på fredagen.

– Trafiken kunde släppas på ganska omgående. Det var en del köer ett tag efteråt. Men nu ska allt flyta som vanligt, säger Kim Jansson vid 14-tiden.

Vägen där lastbilen med släp hamnade i diket är en vägsträcka som nyligen både breddats och nyasfalterats. Det är en 70-sträcka och enligt Kim Jansson är det inte en väg där ovanligt många olyckor inträffar.