Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Lilla "Smulan" var stora Sigge

Under torsdagen korades Bohusläningens lussekatt 2018 och vinnare blev lilla "Smulan" som den tidigare ägaren Helen Mattsson skickade in en bild på. Knappt ett dygn senare visade det sig att den lille honan i dag är en ståtlig hanne – och heter Sigge.
– Vi skattade gott här hemma när vi såg artikeln i tidningen, säger ägaren Miriam Nobel, 27 år.

I dag bor Sigge i Bokenäs och är snart ett och halvt år gammal. Bilden kände kattägaren Miriam Nobel igen från när hon och hennes sambo Tommy Hansson förra året var och hämtade den lilla kattungen för att utöka familjen.

LÄS MER: Krafs och klös i juryn för att utse Årets lussekatt

– Hon har ju verkligen fångat ett ögonblick på den bilden så vi frågade om vi kunde få en kopia för att hänga upp i min son Matheos rum som vi höll på att göra i ordning då, säger hon.

Katten Sigge beskrivs som en social och snäll kille som är nyfiken och alltid vill vara med.

Miriam Nobel och sonen Matheo tillsammans med sambon Tommy Hansson – och en av Sigges kompisar. Hönan Ann-Britt.. Bild: Patricio Lopez Nobel

– Han och Matheo är nästan jämngamla och kommer jättebra överens. Matheo är lite hårdhänt ibland men Sigge är jättesnäll och vi hoppas att de kommer bli goda vänner och kunna leker ihop, skrattar hon.

Fotot ska upp på väggen

Fotot av "Smulan" har ännu inte kommit upp på väggen i Matheos rum men det ska den göra nu menar Miriam Nobel.

LÄS MER: Här är alla 118 lussekatter

– Ja, vi ska ta och sätta upp bilden. Nu måste den upp, säger hon.

Den nya bilden på Sigge är ifrån oktober i år och har tagits av mästerfotografen tillika systerdottern Leona, 6 år.

– Vi delade den nya bilden på Sigge på Facebook och det var många som skrattade åt hur det blev. Men Sigge mår jättebra i dag och vi är glada att ha honom i familjen och att han blev årets lussekatt.