Mc-olycka vid Undakrysset på väg 44 under onsdagskvällen. Två personer fick föras till sjukhus. Lastbilen på bilden har inget med olyckan att göra.
Mc-olycka vid Undakrysset på väg 44 under onsdagskvällen. Två personer fick föras till sjukhus. Lastbilen på bilden har inget med olyckan att göra. Bild: Erik Zienau

Livshotande skador för motorcyklist efter krock på 44:an

Två personer fick föras till Näl med allvarliga skador efter en kollision mellan en motorcykel och en personbil på riksväg 44 utanför Uddevalla på onsdagskvällen.

ANNONS
|

Räddningstjänsten larmades till platsen strax efter klockan 20, efter att en personbil av oklar anledning krockat med en motorcykel som två personer färdades på.

Olyckan inträffade i höjd med Herrestad mellan Uddevalla och Torp, och trafiken fick länge stängas av helt i båda riktningar med långa köer som följd.

– Det ska ha varit två personer i bilen och även två som färdades på motorcykeln, berättade Simon Willner, inre befäl på räddningstjänsten strax efter olyckan.

Vid 21-tiden bekräftade polisens presstalesperson Peter Adlersson att de två personerna som befunnit sig på motorcykeln fått föras till Näl i ambulans, båda med allvarliga skador, varav en livshotande.

ANNONS

– För den ena personen har tillståndet bedömts som allvarligt men stabilt. För den andra personen bedömdes skadorna som livshotande, berättar Emma Bergman vid NU-sjukvårdens presstjänst, under torsdagsmorgonen.

Enligt Peter Adlersson har både bilen och motorcykeln tagits i beslag för teknisk undersökning. Det är ännu oklart hur olyckan gått till men polisen har inlett en förundersökning om grov vårdslöshet i trafik.

– Vittnesuppgifter och omständigheterna kring olyckan gör att vi rubricerat det som grov vårdslöshet i trafik, säger Birgitta Carlsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Uddevalla.

ANNONS