Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Mc-olycka vid Undakrysset på väg 44 under onsdagskvällen. Två personer fick föras till sjukhus. Lastbilen på bilden har inget med olyckan att göra. Bild: Erik Zienau
Mc-olycka vid Undakrysset på väg 44 under onsdagskvällen. Två personer fick föras till sjukhus. Lastbilen på bilden har inget med olyckan att göra. Bild: Erik Zienau

Livshotande skador för motorcyklist efter krock på 44:an

Två personer fick föras till Näl med allvarliga skador efter en kollision mellan en motorcykel och en personbil på riksväg 44 utanför Uddevalla på onsdagskvällen.

Räddningstjänsten larmades till platsen strax efter klockan 20, efter att en personbil av oklar anledning krockat med en motorcykel som två personer färdades på.

Olyckan inträffade i höjd med Herrestad mellan Uddevalla och Torp, och trafiken fick länge stängas av helt i båda riktningar med långa köer som följd.

– Det ska ha varit två personer i bilen och även två som färdades på motorcykeln, berättade Simon Willner, inre befäl på räddningstjänsten strax efter olyckan.

Vid 21-tiden bekräftade polisens presstalesperson Peter Adlersson att de två personerna som befunnit sig på motorcykeln fått föras till Näl i ambulans, båda med allvarliga skador, varav en livshotande.

– För den ena personen har tillståndet bedömts som allvarligt men stabilt. För den andra personen bedömdes skadorna som livshotande, berättar Emma Bergman vid NU-sjukvårdens presstjänst, under torsdagsmorgonen.

Enligt Peter Adlersson har både bilen och motorcykeln tagits i beslag för teknisk undersökning. Det är ännu oklart hur olyckan gått till men polisen har inlett en förundersökning om grov vårdslöshet i trafik.

– Vittnesuppgifter och omständigheterna kring olyckan gör att vi rubricerat det som grov vårdslöshet i trafik, säger Birgitta Carlsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Uddevalla.