Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Liberalernas nyvalda partiledare Nyamko Sabuni (L) talar under partiets extra landsmöte på Clarion hotell i Stockholm. Bild: Erik Simander/TT
Liberalernas nyvalda partiledare Nyamko Sabuni (L) talar under partiets extra landsmöte på Clarion hotell i Stockholm. Bild: Erik Simander/TT

Lokala liberaler välkomnar nya partiledaren

Nyamko Sabuni har blivit vald till ny partiledare för Liberalerna. Partiet ska nu försöka samla sig efter lång tid av splittring.

Under fredagens samlades Liberalerna för ett extrainsatt landsmöte för att besluta om vem som framöver kommer att leda partiet. Det står nu klart att Nyamko Sabuni valdes som partiledare.

Karin Blomstrand, gruppledare i Munkedal, anser att partiet gjort rätt val av ledare.

– Jag kände redan från start att hon var den rätta. Jag anser även att det var klokt att Johan (reds.anm. Pehrson ) och Erik (reds.anm. Ullenhag) valde att hoppa av innan uppstarten av debatten i dag för att förhindra splittring, säger hon.

Framöver hoppas hon att partiet bland annat ska kunna fördjupa sitt arbetet med inkludering.

– Vi behöver komma ihop oss bättre i hela Sverige. Den bakgrund som hon har som integrations- och jämställdhets minister, tror jag är en garant för ett bättre mottagande och bättre inkludering i det svenska samhället, säger hon fortsätter:

– Sedan tycker jag att det är fantastiskt att vi som parti har fått vår andra kvinnliga ledare. Vi hade en alldeles för kort tid med Maria Leissner, säger hon.

Karin Blomstrand (L) i Munkedal..
Karin Blomstrand (L) i Munkedal..

"Vi måste profilera oss som ett liberalt parti"

Lars Tysklind, gruppledare i Strömstad, var med under dagens landsmöte i Stockholm. Han har tidigare uttryckt en önskan om att se Erik Ullenhag som den nya partiledaren.

– Det alternativet försvann men bara för att man föredrar en kandidat betyder inte det att de andra är dåliga, säger han.

Han anser att det är bra att partiet kommit så pass långt att frågan nu är avgjord.

– Det är viktigt att få tid på sig som ny ledare att komma in i rollen men man får inte glömma att ansvaret är delat och att allt inte bara hänger på den nya partiledaren men det är klart att hon nu kommer att behöva sätta tonen för partiet, säger han och fortsätter:

Lars Tysklind, gruppledare för Liberalerna i Strömstad..
Lars Tysklind, gruppledare för Liberalerna i Strömstad..

– Det jag tror är viktigt nu, är kontakten. Så det inte blir glapp mellan medlemmar och partiledningen. Jag menar inte att det är så man att det upplevs så av vissa är tillräckligt illa. Och jag tror att vi behöver profilera oss som ett liberalt parti, det är det viktigaste. Att fokusera på vår egen politik istället för att förhålla oss till andra partier, säger han.