Lugnt kalasfirande i Uddevalla

Värmen slog till lagom till att årets Uddevalla kalas gick av stapeln. Vilket gjorde att det också var mycket folk i rörelse. Men trots mycket folk kan polisen konstatera att det varit förhållandevis lugnt.

ANNONS
|

Uddevallakalaset är slut för det här året. Kalaset innebär bra mycket mer folk än vanligt i staden, men enligt polisen så har folkfesten gått lugnt till.

– Det har varit förhållandevis lugnt med tanke på att det är mycket människor i rörelse. Det flesta ärenden gäller fylleri, säger Jens Börretzen, tillförordnad lokalpolischef i västra Fyrbodal.

–Det var inget som stack ut från tidigare år.

På fredagen omhändertogs sex personer för berusning, ett ärende gällde innehav av narkotika samt ett fall av misshandel.

Få våldsbrott

Lördagen såg snarlik ut för polisen. Sju personer omhändertogs för berusning, ett ärende gällde innehav av narkotika samt ett fall av misshandel. Enligt polisen ser utredningsläget bra ut för de båda ärendena om misshandel.

ANNONS

– Det sitter ingen frihetsberövad men vi har bra uppgifter och tror det snart ska vara utrett, säger Börretzen.

Våldsbrotten har varit få, och på torsdagen rapporterades enbart fylleri.

– Det har varit en del fyllor men inga våldsbrott som misshandel eller liknande, har Stefan Lång jourhavande undersökningsledare i västra Fyrbodal, tidigare summerat den första kalasdagen till Bohusläningen.

På sociala medier sammanfattar insatsledningen årets kalas och tackar besökarna:

"Vi vill tacka alla besökare för ett trevligt bemötande. Vi hoppas ni har haft bra dagar."

ANNONS