Lyckat häng trots blötan

Vi kan inte skylla på Vattenmannen för att Häng på Hamngatan fick en blöt premiär. Han och Speed gjorde sitt bästa för att få oss på soligt humör.

ANNONS
|

Duon som vimlade runt och spelade och sjöng om hur vi behandlar vår planet och vårt vatten gjorde även en föreställning i museiparken. Där hittar ni även massor av aktiviteter på lördagen.

Annars tycktes alla nöjda med hänget, trots vädret. När det var uppehåll passade Anders och Lena Boberg, från Källö-Knippla på att släcka törsten på Café Knapes uteservering på Hansons bro.

–Vi seglar till Uddevalla varje sommar, målet är Antik Harrys. Det här var en trevlig överraskning, det är jätteroligt med alla aktiviteter. I går lyssnade vi på jazz på torget, och så besöker vi alltid ert fantastiska museum, säger de båda nöjt.

ANNONS

Och Ingegerd Samuelsson som bor i närheten passar på att stanna upp och byta några ord med paret. Så säg inte att Uddevallaborna är blygsamma av sig.

Kommunala bolag, föreningar och försäljare visade upp sig. Som Tova Andersson som håller på med Cosplay, en företeelse som är ganska ny i Sverige.

–Det är en konstform där man efterliknar karaktärer i spel, serier och filmer genom att göra dräkter och accessoarer, berättar Tova som kommer att vara ledare på dagkollo med just Cosplay i ABF Fyrbodals regi.

En annan scen är kultur- och fritids öppna scen. Under tak. Här kan vem som helst uppträda.

–Än så länge har ingen vågat sig på det, men i morgon lördag har vi några lokala band som ska uppträda, säger Patric Carlsson på Ungkultur.

Nere i Hasselbacken finns det fler scener. Här läste Denise Olsson-Bergkvist sina egna dikter. Som, Snubbar, glöm kakorna, ni får inga.

–Jag har skrivit egna texter ända sedan jag lärde mig skriva. Just nu är det mycket politiska och feministiska texter. Jag brukar uppträda på poesikvällar och olika event, säger hon.

En som hade fullt upp mest hela tiden var centrumvärden Jonas Renström. I vanliga fall brukar han se till att det är rent och snyggt i stan, men de här dagarna får han vara alltiallo och allmän fixare. Bära grejer, fixa med tält och vara förste korvgrillare.

ANNONS

Och om det är något ni saknar i stan så finns det ett önsketräd där man kan hänga upp små lappar med sina önskemål. Musik och båtar i Bäveån var några exempel.

Till lördagen önskar undertecknad att det blir bättre väder, så att fler hänger på ett bra initiativ som ger liv och rörelse åt de lite bortglömda Hamngatorna.

ANNONS