Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Nu är det dags att kolla vinden eller källarförrådet. Nog har du prylar som bara ligger och skräpar?

Lysande tillfälle att bli av med prylar

Nog har du skridskor eller fotbollsdojor, eller kanske en ridhjälm som bara ligger och skräpar? Varför inte slå två flugor i en smäll?

Då gör du som så att du tar med dina saker och lämnar de till Fritidsbanken. Det kan vara vad som helst som har med aktiviteter att göra.

– Ja, det behöver inte bara handla om idrott, det kan vara ett musikinstrument eller kanske ett tält eller liggunderlag. Ingen ska behöva känna att de måste avstå från någon aktivitet bara för att man saknar utrustning, säger Ulrika Elliot, som är projektledare.

Fritidsbanken är precis vad det låter som. En bank där du kan låna saker under två veckor, utan att betala ränta förstås...

Projektet föddes i Värmland för drygt tre år sedan och drog igång i Uddevalla i början på sommaren. Men hittills har responsen varit lite för blygsam, så nu efterlyses fler saker. Projektet som drivs av Västsvenska idrottsförbundet, kommunen och Uddevallahem, har sin lokal på Östergatan 1.

– Ofta har man saker som bara ligger och då är det förstås bättre att någon annan får användning av det, men vi behöver samla på oss mer innan vi kan dra igång med utlåningen, så vi hoppas att fler gör slag i saken och lämnar in saker, säger Ulrika Elliot.

Förutom att du kan lämna in grejer direkt i lokalen på Östergatan där personal är på plats dagtid, finns det en insamlingslåda på Rimnersvallen. Och har du svårt att ta dig till insamlingen finns möjligheten att få saker hämtade.

Så det går inte att skylla på.