Den anrika Uddevallakrogen GG har fått en ny ägare.
Den anrika Uddevallakrogen GG har fått en ny ägare. Bild: Lasse Edwartz

Lysekilsbo tar över GG – efter konkursen

Tidigare i våras gick den anrika Uddevallakrogen GG i konkurs. Nu är det klart att en ny ägare från Lysekil tar över verksamheten.
– Det gäller att kavla upp armarna och börja jobba på riktigt, säger han.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Sju månader har gått sedan GG försattes i konkurs. Bakgrunden var att bolaget bakom krogen var på obestånd och inte kunde betala sina skulder. Och detta eftersom restaurangen och nattklubben då inte kunde drivas utifrån de riktlinjer som kom från myndigheterna vid den perioden med anledning av coronakrisen.

Nu har krogen sålts vidare till Lysekilsbon Thomas Lassehag, 54 år.

– Vi skrev på alla papper redan i våras och har beviljats serveringstillstånd av socialnämnden, det känns otroligt skönt, säger den nye ägaren.

Oklart när krogen öppnar

Men när krogen kan slå upp sina portar är i nuläget oklart på grund av de skärpta restriktionerna.

ANNONS

– Vi avvaktar och följer utvecklingen. Nu är det en tuff period och det gäller att hålla ut. Fram till dess behöver vi fräscha upp lokalerna, berättar han.

Thomas Lassehag har en bakgrund som musiker, men har de senaste åren jobbat med ljus och ljusteknik, bland annat på GG.

– Det stämmer, jag har jobbat där sedan 2013 och känner därmed till verksamheten och personal väldigt väl. Jag vet att de förra ägarna har gjort ett bra arbete genom åren, men samtidigt ser jag stora utvecklingsmöjligheter.

LÄS MER: GG försatt i konkurs

GG ligger på Kungsgatan och har med sina tre etage, fyra barer, två scener och två dansgolv lockat många festsugna gäster genom åren.

Den nya ägaren vill fortsätta med nattklubbskonceptet, men planerar även att utveckla ljud- och ljustekniken i lokalerna.

– Vi ska försöka utveckla lokalerna med ännu mer ljus och ljud, och sätta GG på kartan även utanför kommunen.

Tanken är att krogen ska fortsätta satsa på den yngre målgruppen.

– Det är viktigt att det finns ett utbud för dem, och den traditionen vill vi bevara och utveckla. Som ungdom har jag själv besökt GG många gånger, och vet att det är ett unikt ställe.

ANNONS

Ser du någon risk med att ta över i dessa tider?

– Visst finns det en viss risk, men samtidigt är det utmaning, som är för lockande för att avstå ifrån. Det gäller att förvalta verksamheten på bästa möjliga sätt och få ekonomin att gå ihop, säger Thomas Lassehag och fortsätter:

– Nu gäller det att kavla upp armarna, och börja jobba på riktigt.

ANNONS