Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Två män åtalas för misshandel vid Uddevalla tingsrätt Bild: Lasse Edwartz
Två män åtalas för misshandel vid Uddevalla tingsrätt Bild: Lasse Edwartz

Män åtalas för misshandel – använt sig av baseballträ

En man misshandlades i sitt hem med sin son närvarande. De misstänkta ska ha använt sig av ett baseballträ och ett pistolliknande föremål. Nu åtalas de vid Uddevalla tingsrätt för händelsen och en rad andra saker.

Det var i slutet av juni som två män, i 30-årsåldern respektive 40-årsåldern, gemensamt begav sig till en mans hem i Tanum. Där ska de ha hotat mannen med ett baseballträ och ett pistolliknande föremål och sedan misshandlat honom.

En av de misstänkta och mannen ska ha greppat tag i varandras händer varpå den andra misstänkte utdelade slag med baseballträet mot huvudet. Mannen ska då ha fallit till marken och fått slag mot ryggen. Hans 11-årige son befann sig i hemmet under händelsen. Nu åtalas de båda männen för olaga hot och misshandel.

Åklagare Johanna Maxson har ännu inte bestämt vilket straff hon ska yrka på.

– Jag kan inte uttala mig så mycket om saken än, säger hon.

Flera åtal mot männen

Förutom misshandeln åtals den ena mannen även för bedrägeri och försök till bedrägeri. Han ska under maj månad försökt köpa mobiltelefoner med tillhörande abonnemang för runt 60 000 kronor. Han ska med hjälp av någon annans pass försökt göra kreditköp och köp mot faktura i butiker i Uddevalla och Trollhättan.

Den andra mannen ska under samma kväll som misshandeln ägt rum kört bil påverkad av narkotika. Han ska även ha saknat tillstånd för att köra bil då hans körkort var indraget. Han åtalas för rattfylleri, olovlig körning samt ringa narkotikabrott.