Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Varnande. Det är allvarligt att inte visa redovisning när revisorn ber om det, menar Ewy Gahnström (V).

Många beklagar nedläggningen

Många samarbetspartners är nöjda med Uddevalla goes rainbow. Men politikerna reagerar över problemen med kvittohanteringen.

– Vi gjorde bedömningen att underlaget var bra och arrangemanget genomfördes på ett lyckat sätt. Det var efterfrågat och visar att HBTQ-frågorna är viktiga, säger, Evy Gahnström (V).

– Men det är självklart allvarligt om en förening som fått kommunala medel inte kan visa föreningens revisor kvitton och redovisning, när denne vill se dem. Men kommunen kräver inte generellt kvittoredovisning av sådana här arrangemang, säger Ewy Gahnström (V)

När UGR fick kommunalt stöd 2015 var alliansen tveksam.

– Vi var inte eniga med majoriteten, utan ville ha ett bättre underlag. Det åligger dessutom alla föreningar att kunna redovisa hur man använt de pengar man fått av kommunen till olika kostnadsutlägg, säger Christer Hasslebäck (UP)

Han berättar att allianspartierna först ville jämföra med hur kommunen hanterar sponsring till andra föreningar och reserverade sig därför mot sponsringsbeslutet på 209 000 kronor.

Festivalens samarbetspartners är desto nöjdare.

– Vi och många andra tycker att fjolårets Uddevalla Goes Rainbow och tillhörande arrangemang var väldigt lyckade, säger Tobias Johansson som driver restaurang Varvet i Uddevalla.

Han talar varmt om arrangemanget och om att det behövs för att skapa förutsättningar för människor och för att höja toleransnivåerna för olika sexuella preferenser.

Pontus Blom som driver Solid Sound-festivalen i Uddevalla och bland annat hjälpte till med att skaffa scenmontage och en hel del annat till pridefestivalen, beklagar att det inte blir någon uppföljning i år.

– Det här arrangemanget behövs verkligen för många och det vore inte rätt mot Uddevalla om det inte blir av i år. Men redan hösten 2015 var en del saker oklara, som att vi inte fick veta vår roll i arrangemanget förrän tio dagar innan det skulle äga rum, säger han.

– Och utvärderingsmötet som skulle ha hållits i höstas har ännu inte ägt rum.