Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Pampig invigning. När den nya teaterscenen invigdes på Forshällaskolan kom Drottning Silvia, alias Gunnar Erasmie, på besök.

Majestätisk mormor invigde teater

Forshällaskolan har fått en egen teaterscen. – Intresset för att uppträda är stort, säger Gunilla Svensson Ernstdotter.

Invigningen av den efterlängtade teaterlokalen på Forshällaskolan bjöd på både musik, dans, mingel och kungligt besök.

Gunilla Svensson Ernstdotter satt själv bakom gitarren.

– Tre olika barngrupper fick agera publik när deras kompisar från fritids framförde sånger och rörelser till komp av gitarr och djembetrumma. Själva bandklippningen utfördes av Gunnar Erasmie, som dagen till ära spelade rollen som Drottning Silvia med sitt barnbarn Leonora på armen, berättar Gunilla.

Monologen roade publiken med igenkännande rojalistiska skämt där Silvia bland annat funderade över vilket som är finast att vara, drottning eller mormor.

– Och då var svaret för henne givet, mormor, såklart, säger Gunilla.

Efteråt bjöds det på frukt och dryck.

Bakom satsningen på en fast sen finns ett stort intresse för att uppträda. Bakom själva bygget av scen och gradäng, för publiken att sitta på, står Uddevalla kommuns arbetslivsenhet. Scenen är färgglad och placerad i ett rum med stjärnhimmel. Eleverna har bidragit med textilapplikationer till draperierna.

Scenen kommer att användas i undervisningssituationer, som att tala inför en grupp samt som scen för drama både i skola och på fritidstid.

– Vi kan ta emot mindre grupper och skapa en intim atmosfär med bra akustik där det känns bekvämt att agera, säger Gunilla.