Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Maltaflaggat lyxfartyg seglade förbi utanför Uddevalla

Det imponerande lyxfartyget Europa 2 väckte intresse hos många när hon sakta gled in och vände utanför Korstensholmen i Havstensfjorden, utanför Uddevalla. Det är ett av de lyxigaste fartygen man kan boka sig på – om man har råd.

Lyxyachten är tyskägd men flaggat på Malta, berättar Silvia Lorenzo Rodriques som sköter kryssningsdelen vid Blue Shipping Water, som är ett internationellt transport- och logistikföretag med kontor i hela världen.

– De seglar med tyska gäster runt i svenska skärgårdar och upp mot Norge, med stopp bland annat utanför Marstrand och Göteborg, berättar hon.

Europa 2 är byggd för 520 passagerare, har sju restauranger, sex barer och simbassäng ombord. Hon har sviter som är på 28 kvadratmeter inklusive en balkong på sju kvadratmeter.

Fartyget har ett bruttotonnage på 42 830 ton, en längd på 225 meter och är 30 meter brett. Det byggdes 2013 med 250 sviter på tio däck. Ombord finns spa, Jacuzzi, bibliotek, gym, barnprogram, barnpassning och rumsservice - dygnet runt.

– Normalt bruka man segla med 520 passagerare ombord, som den 370 personer starka besättningen ska serva. Men nu påverkas man av corona och har endast 100 - 150 passagerare ombord, berättar Silvia Lorenzo Todriques från Blue Wte Shippings kontor i Köpenhamn.

Fartyget tillhör Hapaq-Lloyd Cruises flotta och har tvåspråkig besättning, som talar engelska och tyska, berättar rederiet på sin hemsida.