Man återfunnen efter bostadsbrand utanför Uddevalla

En byggnad och en elbil började brinna på lördagsmorgonen på Grytingen i Uddevalla. Räddningstjänsten kunde inte rädda byggnaden och enligt polisen är en person skriven på adressen. På lördagskvällen återfanns den personen som initialt var anmäld försvunnen.

ANNONS

Det var vid 06.25-tiden som larmet om branden först kom in till SOS Alarm. Vid en adress på Grytingen i Uddevalla brann både en bil och en närliggande byggnad.

Vid sjutiden bekräftade räddningstjänsten att det handlade om en fullt utvecklad brand.

– Den (byggnaden) är övertänd. Det ska också vara en elbil på platsen, och någon ska också ha hört en explosion, men det är lite oklart, sa Tero Paakki, vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

En halvtimme senare hade brandmännen lyckats få släckt branden i bilen. Under släckningsarbetet kunde räddningstjänsten däremot inte rädda byggnaden, som var ett gammalt torp.

– Det har rasat in. Vi har lyckats släcka ner, men det är glödbränder kvar på platsen, säger Tero Paakki på räddningstjänsten.

ANNONS

Även ambulans och polis tillkallades till platsen. Men ingen person har anträffats vid torpet hittills. Däremot bekräftar polisen att det finns en man skriven på adressen och att han initialt var saknad.

Under lördagskvällen fick polisen kontakt med den man som var skriven på adressen.

– Vi har inga detaljer mer än att han är återfunnen och vid liv. Han befann sig inte i huset när det brann, säger Johan Raske, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i västra Fyrbodal.

Inväntar teknisk undersökning

Räddningstjänsten avslutade sitt arbete på platsen under lördagsförmiddagen. Ärendet ligger nu hos polisen, som initialt rubricerar händelsen som mordbrand.

– Det är avspärrat och vi har bärgat ett fordon från platsen. Det kommer ske en teknisk undersökning när det har svalnat, så det blir tidigast på måndag, säger Jonni Andersson, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Västra Fyrbodal.

– Vi utesluter ingenting. Hypoteserna är att det har blivit ett överslag i huset i samband med laddning av elbilen eller att det är anlagt, säger Jonni Andersson.

ANNONS