Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

På vägen från Torp mot Utby stannade mannen sin bil och tvingade in en tioårig flicka in i baksätet. Bild: Lasse Edwartz

Man begärs häktad för sexualbrott utanför Torp

En man i 30-årsåldern ska ha tvingat in en tioårig flicka i sin vita Volvo XC 70 på vägen mot Utby, strax utanför Torp köpcentrum. Nu begäras han häktad vid Vänersborgs tingsrätt, misstänkt för en rad brott. Flera av dem av sexuell karaktär.

Det var i slutet av juli som polisen efterlyste en man i en vit Volvo XC70. Polisen sa då att mannen misstänktes för att ha utsatt flera unga flickor för sexuellt ofredande, en gång i Lödöse och en gång i Utby, strax utanför Torp köpcentrum.

I dag begärs en 30-årig man häktad vid Vänersborgs tingsrätt.

Enligt ett pressmeddelande från åklagarmyndigheten misstänks han för försök till köp av sexuell tjänst av barn i två fall, försök till våldtäkt, försök till människorov samt ett fall av sexuellt ofredande.

Försökte tvinga in flickorna i bilen

Mannen ska ha stannat sin bil på vägen mot Utby och försökt tvinga in två flickor, tio år gamla, in i bilen. Han ska ha lyckats få tag på en av flickorna och tvingat in henne i baksätet. Flickan lyckades fly ur bilen, innan mannen körde därifrån.

Drygt tre veckor tidigare inträffade en liknande händelse i Lödöse, i Lilla Edets kommun. Även vid det tillfället lyckades flickan, 15 år gammal, frigöra sig från mannen och fly platsen.

Mannen greps under tisdagen på Tjörn och anhölls senare på sannolika skäl misstänkt för brotten. Enligt åklagarmyndigheten har mannen, i inledande förhör, medgivit vissa omständigheter kring brotten.

– Vi tog honom i närheten av hans bostad, innan han skulle gå till jobbet, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för grova brottsenheten för polisen i Fyrbodal.

Var det något tips från allmänheten som ledde till att ni hittade honom?

– Jag vill inte gå in på hur vi fick tag på honom. Nu väntar vi på häktningsförhandlingen, säger Timmersjö och tillägger att gripandet gick lugnt till.

Häktningsförhandlingen hålls under torsdagsförmiddagen.