Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild, personerna på bilden har inget med texten att göra. Bild: Lasse Edwartz
Arkivbild, personerna på bilden har inget med texten att göra. Bild: Lasse Edwartz

Man föll från tak vid skolbygge

Polis har inlett en utredning om arbetsmiljöbrott sedan en arbetsplatsolycka vid Ramnerödsskolan. En man föll flera meter från ett tak – det är oklart om han hade skyddsutrustning.

Olyckan inträffade vid 16-tiden på onsdagen och ambulans och polis larmades till bygget vid Ramnerödsskolan. De initiala uppgifterna gjorde gällande att en man hade ramlat från en byggställning. Men det visade sig på plats att mannen fallit från skolbyggnadens tak och fallit flera meter ner i marken.

Mannen var vaken när polis kom fram, men var skadad och kördes till sjukhus med ambulans.

– Vi betecknar det som en allvarlig skada. Han var vid medvetandet men blödde från huvudet och hade slagit i huvudet ganska ordentligt, säger Jonni Andersson, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

Polisen kommer att utreda olyckan som ett arbetsmiljöbrott, och att händelsen har även anmälts till Arbetsmiljöverket.

– Han har varit uppe på taket och gjort nån form av arbete och halkat, och fallit av taket och ner i marken, berättar Jonni Andersson.

– Som det ser ut nu verkar han inte haft någon säkerhetslina och det är oklart om ställningen uppfyller de kraven som ska ställas. Men det ska utredningen nu visa, fortsätter han.

Om- och tillbyggnaden av Ramnerödsskolan, som ska bli en F–9-skola, påbörjades i januari i år. Bygget väntas stå klart sommaren 2022.

LÄS MER: Byggarbetet i full gång vid nya Ramnerödsskolan