Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: TTELA
Bild: TTELA

Man gripen efter uppmärksammat rån mot 95-åring

Under veckan har polisen gripit en av de två som misstänks för rånet mot en man i 95-årsåldern utanför Willys i Uddevalla tidigare i år. Den misstänkte har varit anhållen i sin frånvaro sedan i juni och har nu häktats vid Uddevalla tingsrätt.

Den 14 maj tidigare i år blev en man i 95-årsåldern påhoppad och rånad på sin guldkedja utanför Willys i Uddevalla. I samband med händelsen föll mannen till marken och han lämnades med ett sår på halsen efter händelsen.

Händelsen skapade stora rubriker i hela Sverige och fallet togs senare upp på Efterlyst där bilder från en övervakningskamera vid Willys publicerades. Detta ledde till att polisen fick in tips om två män som misstänks ha begått rånet.

Under veckan har polisen nu lyckats gripa en av männen, som har varit anhållen i sin frånvaro sedan i juni. På fredagen häktades han vid Uddevalla tingsrätt.

– Han förnekar brott men häktades på sannolika skäl misstänkt för rånet, säger åklagare Jessica Lundkvist Vardaro.

Den misstänkte mannen är i 20-årsåldern och hemmahörande i Örebro. Han misstänks även för en grov stöld som ska ha utförts i Göteborg i februari. Jessica Lundkvist Vardaro vill inte gå in på detaljer om det andra brottet.

– Jag kan säga att det är ett likartat brott som rånet i Uddevalla, säger hon.

Åklagaren berättar även att den andra misstänkte mannen har varit gripen tidigare under sommaren men släpptes på fri fot.

– Det fanns inte tillräckliga skäl för att gå till häktning vid det tillfället men han är också fortfarande misstänkt, säger åklagaren.