Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Den man som tidigare misstänkts för mordförsök på Skogslyckan i helgen har nu häktats. Bild: Johan Nilsson/TT
Den man som tidigare misstänkts för mordförsök på Skogslyckan i helgen har nu häktats. Bild: Johan Nilsson/TT

Man häktad misstänkt för mordförsök

En man utsattes för ett knivdåd efter en fest på Skogslyckan under helgen. Offret har fått genomgå två operationer men skadeläget ska enligt åklagaren vara stabilt. Mannen som står misstänkt för mordförsök har nu häktats.

Natten till söndag larmades polis och ambulans till Skogslyckan i Uddevalla. En man hade då blivit knivhuggen och fick föras akut till sjukhus. En flicka i de övre tonåren och en man i 30-årsåldern anhölls misstänkta för dådet.

– Det verkar inte som de här personerna har någon längre bekantskap med varandra men man har varit tillsammans under den här kvällen, säger åklagaren Daniel Edsbagge.

På måndagskvällen, dagen efter det misstänkta mordförsöket, släpptes flickan till socialtjänsten men hon misstänks fortfarande för medhjälp till mordförsök.

"Läget är stabilt”

Offret fördes akut till sjukhus med allvarliga skador men läget ska nu vara stabilt.

– Målsägande är fortfarande kvar på Näl. Han har fått genomgå två operationer på grund av skadorna på tarmar och lungor som han fått av de här knivsticken. Men läget är stabilt, säger Daniel Edsbagge.

Mannen i 30-årsåldern som misstänks för mordförsök nekar till brott, men häktas nu vid Uddevalla tingsrätt

– Bevisläget ser just nu ut som att det är sannolika skäl men det ska utredas vidare innan det kan väckas åtal, säger Daniel Edsbagge.