Uddevalla hamn.En man hittades död ombord på ett norskt fartyg under onsdagen. Fartyget på bilden har inget med händelsen att göra.
Uddevalla hamn.En man hittades död ombord på ett norskt fartyg under onsdagen. Fartyget på bilden har inget med händelsen att göra. Bild: Ronny B Nilsson

Man hittad död ombord på fartyg i Uddevalla hamn

Polis och ambulans larmades till Uddevallas hamnområde under onsdagen efter att en man hittats avliden ombord på ett norskt fartyg.

ANNONS
|

Det var vid lunchtid under onsdagen ett stort pådrag i Uddevalla hamn efter att polis larmats om en död man ombord på ett norskt fartyg som låg i Uddevallas hamnområde.

Både ambulanshelikopter och polisenheter larmades till platsen.

– Larmet kommer till oss klockan 13.14. Det är en äldre man som har påträffats död ombord, man misstänker att han kan ha ramlat. Vi har tagit kontakt med polisen i Norge för att informera anhöriga, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson region Väst.

Den avlidne mannen fördes senare under onsdagen till bårhuset på Näl för medicinsk undersökning. Enligt polis finns det i nuläget ingen misstanke om brott.

ANNONS

Enligt Ulf Stenberg, vd för Uddevalla hamn, var fartyget upplagd vid hamnen i väntan på ny order.

– Det är ett fartyg på 76 meter som i vanliga fall håller till i oljesektorn och hjälper till att hålla igång oljesektorn. Den låg och väntade i kajen, säger han.

Anhöriga till den avlidna personen är under torsdagen underrättad av polis.

ANNONS