Nu åtalas den 35-årige mannen som knivhögg.
Nu åtalas den 35-årige mannen som knivhögg. Bild: Gabriel Andersson

Man knivhöggs oprovocerat – nu blir det rättegång

På en nyårsfest knivhöggs en man i 50-årsåldern plötsligt av en annan man. Den misstänkte erkänner att han huggit offret men säger att det var en olyckshändelse i samband med att han ramlade. Nu ska händelsen tas upp i rätten.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Vid fyra-tiden på nyårsnatten larmades SOS om en knivskadad man i en lägenhet i Uddevalla. Han hade knivhuggits av en annan man i lägenheten som deltog i nyårsfirandet.

Bohusläningen har tidigare rapporterat om händelsen där mannen anhölls för mordförsök. Det utspelade sig i en lägenhet där de två männen och en kvinna befann sig. I förhör har den drabbade mannen beskrivit hur den misstänkte försvann iväg från rummet där de satt. Efter en stund kom mannen tillbaka och högg honom oprovocerat i bröstet med en kniv. Efteråt ska den misstänkte ha lämnat bostaden.

LÄS MER:Efter knivattacken – man anhållen för mordförsök

Misstänkt säger att han ramlade med kniven

Varför mannen mannen attackerade är oklart. Den drabbade och vittnet anser att det skedde helt oprovocerat. I ett förhör har den drabbade mannen uttalat ”jag blev chockad över att det hände”. Kvinnan som blev vittne till knivhugget har i förhör sagt "jag har tänkt och tänkt men kan inte veta varför”.

ANNONS

Den misstänkte mannen förnekar till brott och menar att det var en olyckshändelse. Enligt honom föll han över mannen med tillhygget i handen och därav orsakade skadan.

Nu åtalas den misstänkte mannen i 35-årsåldern för grov misshandel och ringa narkotikabrott. Händelsen kommer avgöras vid Uddevalla tingsrätt senare i februari.

ANNONS