Under fredagseftermiddagen ska en ung flicka blivit överfallen och våldtagen i Uddevalla.
Under fredagseftermiddagen ska en ung flicka blivit överfallen och våldtagen i Uddevalla. Bild: Mikael Fritzon/TT

Man misstänkt för våldtäkt – jagas av polisen

En ung flicka ska på fredagseftermiddagen blivit överfallen och våldtagen i Uddevalla. Nu ber polisen om tips från allmänheten i jakten på den misstänkta gärningsmannen. Ingen är i nuläget misstänkt eller gripen för händelsen.

ANNONS
|

Vid 15-tiden på fredagseftermiddagen ska en ung flicka ha blivit våldtagen i närheten av en järnvägsövergång i Herrestadsområdet i Uddevalla. Enligt polisen var flickan på väg hem från skolan när hon blev överfallen.

– En okänd man tar tag i henne och drar med henne i ett buskage, där han utsätter flickan för ett mycket allvarligt brott, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Flickan ska därefter på egen hand ha tagit sig hem och informerat sina anhöriga om händelsen, som i sin tur larmade polis.

Händelsen utreds som våldtäkt och polisen söker nu den misstänkte gärningsmannen som uppges vara i 20-årsåldern, ha ljust hår och svarta kläder.

ANNONS

– Vi har ett vittne som har lämnat intressanta uppgifter. Vittnet har sett en person röra sig i området och rekat innan brott, och det tittar vi på nu. Det skulle kunna vara gärningsmannen.

Spärrat av ett område

Polisen har spärrat av ett område i Uddevalla och genomfört en brottsplatsundersökning.

– Vi har haft tekniker och även en specialsökhund, även kallad spermahund på plats för att söka efter dna-spår. Vi ska även hålla nya förhör med den utsatta flickan under dagen. Vi lägger pussel, och förhoppningsvis kan det leda oss framåt i utredningen, berättar Christer Fuxborg vidare.

– Det är ett gediget polisarbete som pågår just nu.

Flickan har varit på sjukhus för undersökning och de har säkrat spår på bland annat kläder. Polisen har dock inga uppgifter om flickans tillstånd i skrivande stund.

– Men jag kan tänka mig att hon är både ledsam och chockad. Det här är ett mycket allvarligt brott och vi är därför måna om att kunna lagföra en person för det här.

Den som har sett någon som stämmer in på signalementet, eller har några andra uppgifter som kan bistå utredningen, uppmanas att kontakta polisen.

– Vi är intresserade av att komma i kontakt med människor som har rört sig vid området vid 15-tiden, eller tidigare. Om någon har sett något utanför normen är vi tacksamma om man hör av sig till oss. Allmänheten är vår bästa spanare.

ANNONS

Tips kan lämnas till polisen på 114 14.

Enligt uppgifter till Bohusläningen informerade skolans rektor föräldrarna om händelsen redan på fredagskvällen och uppmanade de att vara uppmärksamma.

Följer upp tips

I väntan på resultat från brottsplatsundersökningen arbetar nu polisen med att bearbeta de tips som kommit in från allmänheten under lördagen.

– Vi har fått in flera tips och det tittar vi på nu. Men vi vill samtidigt få in fler tips och iakttagelser från folk, säger Jonni Andersson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i västra Fyrbodal på lördagseftermiddagen.

Det finns i nuläget ingen misstänkt eller gripen för händelsen.

ANNONS