Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

En båtägare upptäckte sin stulna motor genom en annons på blocket och larmade polis. Han kände igen motorn bland annat på tejpen han lindat runt handtaget.

Man och fru åtalas för båtmotorstöld

Det gifta paret misstänks för både stöld och häleri av båtmotorer, samt för att ha stulit en båt. Makarna greps av polis sedan de satt ut en annons på blocket för en utombordare som stulits i Sundsandvik.

Strax efter midnatt den 27 maj stoppades en personbil i Göteborg av polis. I bilen satt en 39-årig man bosatt i Vänersborgs kommun och dennes 29-åriga fru. När polisen sökte igenom bilen hittade de en väska, i vilken det låg en batteridriven vinkelslip och en bultsax. I bagaget låg en blöt båtmotor.

Paret grips. De förnekade att de stulit motorn utan hävdade att de köpt den för 8 000 kronor av en person i Kungsbacka och senare samma dag släpps de.

Läs mer: Hade blöt båtmotor i bilen - maken häktad

Dagen därpå stjäls två motorer från hamnar i Skeppsviken och Sundsandvik i Uddevalla. Från den senare stjäls även en motorbåt. En av de bestulna båtägarna ser två dagar senare en annons på blocket om en utombordsmotor som ska säljas. Ägaren åker och tittar på motorn och blir erbjuden att köpa den för 2 000 kronor. Han konstaterar att det är hans motor och kontaktar polisen. Säljaren och dennes fru grips och det visar sig att det är samma personer som stoppades av polis i Göteborg bar tre dagar tidigare.

Mannen och hustrun åtalas nu vid Uddevalla tingsrätt, misstänkta för häleri, stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Mannen åtalas även för grov olovlig körning. Mannen nekar till brottsmisstanken om häleri, men båda mannen och kvinnan har i förhör erkänt de övriga åtalspunkterna.