Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Man omkom efter krock med lastbil

En person uppges ha varit fastklämd efter en frontalkrock mellan en lastbil och en personbil. Två personer kördes med ambulans till sjukhus, polisen meddelade senare att en av dem avlidit.

Olyckan inträffade vid 14-tiden, på väg 172, mellan Nordmanneröd och Lane. Ambulans, räddningstjänst och polis larmades till platsen.

Det handlar om en frontalkrock mellan en lastbil och en personbil. Där föraren i personbilen blivit fastklämd och fick klippas loss av räddningstjänsten.

Både lastbilsföraren och personbilsföraren kördes till Näl med ambulans. Vid 18-tiden meddelade polisen att föraren till personbilen, en man i 60-årsåldern, avlidit. Han konstaterades död på sjukhuset. Anhöriga har underrättats.

Ingen förklaring

Både lastbil och personbil har tagits i beslag av polis för teknisk undersökning och har bärgats från platsen.

– De tas i beslag för att det är en såpass allvarlig olycka, säger Ulla Brehm, presstalesperson på polisen.

Lastbilen har färdats norrut på 172:an. Det är raksträcka vid olycksplatsen och exakt hur olyckan har gått till är i nuläget oklart. Olyckan kommer att utredas av polis.

– Vi har inte någon förklaring till olyckan nu. Det är en förundersökning och trafikutredning som ska göras, säger Ulla Brehm.

Vittnen finns

Några uppgifter om tillståndet för lastbilschauffören finns i nuläget inte.

– Föraren i lastbilen är inte hörd än. Det har inte gått att höra honom, säger Håkan Larsson, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Uddevalla.

Hans förhoppning är att föraren ska kunna höras under onsdagen. Det finns även vittnen till olyckan som kommer att höras av polis.

Vägen stängdes av helt under räddningsarbetet och var avstängd i omkring en timme. Därefter släpptes trafiken förbi olycksplatsen på växelvis. Vid 18-tiden lämnade polis platsen.