Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Erik Zienau

Man riktade vapen mot förbipasserande – greps av polisen

Vid 12-tiden på lördagen kom ett larm om att en man ska ha riktat ett vapenliknande föremål mot förbipasserande från en balkong i Uddevalla. Mannen anhölls senare, misstänkt för grovt vapenbrott.

ANNONS
|

Polis larmades till Östanvindsvägen i Uddevalla på lördagsförmiddagen. En man ska ha stått på balkongen och siktat ett vapen eller ett vapenliknande föremål mot förbipasserande utanför adressen.

– Det är otäckt om man som privatperson blivit utsatt för ett sådant här hot. Det är en så osannolik situation att utsättas för, säger Hans-Jörgen Ostler.

Polisen genomförde en husrannsakan och grep en person. I samband med insatsen har de även säkrat flera vapenliknande föremål i lägenheten. Föremålen kommer nu att undersökas för att fastställa om det är riktiga vapen som det rör sig om.

– Det är i vart fall så likt ett riktigt vapen att man gjort en anmälan, säger Hans-Jörgen Ostler.

ANNONS

Mannen, som är i 25-årsåldern, greps av polisen och misstänks nu för grovt vapenbrott och grovt olaga hot mot grupp. Polisen uppmanar att om man passerat adressen och blivit hotad att man ska höra av sig.

– Det är viktigt att om man upplevt att man blivit hotad att man tar kontakt med polisen, säger Hans-Jörgen Ostler.

Anhölls för grovt vapenbrott

Mannen anhölls senare på lördagen av jourhavande åklagare. Polis kommer att undersöka ”vapnet” närmare.

– Han är hörd och anhållen för grovt vapenbrott i nuläget, säger Ove Larsson, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

Vet ni mer om vad det var för vapen?

– Vad jag fått till mig var det inte ett ordinärt vapen, men vad vi kommer att utreda är om det ändå faller inom vapenlagen, säger Larsson.

Har misstankarna om hot upphört?

– Det kan vara så att det finns misstankar om det fortfarande, men anhållandet gäller grovt vapenbrott, det var vad jag fick till mig, säger Larsson.

ANNONS