Många artister på Kynningsruds 70-årsfest

Det var festligt värre när företaget Kynningsrud firade 70-årskalas på Kasen i Uddevalla under lördagen. Artister som Alexander Rybak, Tommy Nilsson och Danny Saucedo såg till att det svängde riktigt rejält.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

– Vi kände att vi ville göra en rejäl satsning och anlita några av de främsta artisterna, säger Joacim Lindroth, vd på Kynningsrud Prefab i Uddevalla. Det var många som tog tillfället i akt att komma på familjedagen och delta i festligheterna. Det gick bland annat att klappa kameler från Orust, träffa byggare Bob, prova på segway, hoppa i hoppborg, gå runt och titta i fabriken där det tillverkas betongelement eller få sig en god bit mat. Joacim Lindroth och Eva Kynningrud Dobbing tog sig upp på scen och önskade alla välkomna. Företagets personalchef Patrick Sundström visade sina sin skicklighet på gitarr och sång när han framförde Robbie Williams välkända låt "Let me entertain you." Sedan var det dags för Alexander Rybak, Tommy Nilsson och Danny Saucedo att kliva upp på scen. För 70 år sedan startade Bjarne Kynningsrud ett byggföretag i Halden i Norge och lade grunden till företaget Kynningsrud med cirka 260 anställda i Uddevalla och ytterligare 140 anställda på andra håll i Sverige. Företaget har lika många anställda i Norge. – Verksamheten i Sverige går mycket bra i nuläget, säger Harald Kynningsrud, styrelseordförande i den koncern Kynningsrud Prefab i Uddevalla är ett av flera företag. Verksamheten i Kynningsrud har flera andra affärsområden vid sidan av tillverkningen betongelement och stålkonstruktioner som utgör stommen i olika typer av byggnader. Några andra viktiga affärsområden är utveckling av affärslokaler i Sverige och Norge, transporter och uthyrning av mobilkranar för olika typer av lyft.

ANNONS

Läs också: Bra start – Vi har ökat omsättningen med 200 miljoner jämfört med förra året i Uddevalla, berättar Harald Kynningsrud. Några nyanställningar planeras dock inte i nuläget. Enligt Joachim Lindroth har man redan rekryterat den personal man behövde på grund av att efterfrågan på bolagets produkter ökat i år.

ANNONS