Många besökte bakluckeloppis

Det var nästan fullt på parkeringen och många tog tillfället i akt att besöka årets första bakluckeloppis på Torp i Uddevalla. Sivert och Marcus Andersson hade åkt närmare 30 mil från Norra Ås i Värmland för att se om det gick att göra några fynd.

ANNONS
|

– Vi är åtta personer som hyrt en buss och vi åkte iväg tidigt i morse, säger Sivert Andersson.

Sonen Marcus Andersson hade köpt en tvättbräda och hoppades göra ytterligare fynd under lördagen. De hoppades också kunna besöka andra loppis i området under sin korta utflykt.

Flertalet platser i närheten av Bauhaus hade hyrts ut. Det såldes kläder, leksaker, verktyg, datorer, böcker, CD-skivor och mycket annat. Det var ingen som brydde sig om det lite grådisiga vädret utan besökarna kom hela tiden för att se om det gick att göra några fynd.

Jessika Johansson från Dingle tycker det är kul att sälja saker på det här sättet och har varit på bakluckeloppis tidigare.

ANNONS

– Jag kan inte förneka att jag gillar att handla och har nog samlat på mig en hel del saker under årens lopp, säger hon. Nu har jag gått igenom garaget, vind och förråd och det finns en hel del saker som jag inte behöver.

Elisabet Karlsson och Marita Rundkvist från Kungälv hade också städat hemma och hade massvis med saker som ska säljas.

– Jag tycker mycket om den här typen av loppis, säger Marita Rundkvist.

Anna Lans och Herman Ögren, som besökte loppiset med hundarna Bella, Skrållan och Ludde, hoppades göra något fynd.

– Men vi är i första hand här för att det är lite kul, säger Anna Lans.

Torbjörn Tostehag från Bokenäs tar ofta tillfället i akt att åka på loppis.

– Kanske kan jag göra något intressant fynd den här gången, säger han.

Knut Fransson var nöjd över den leksakstraktor som han hade köpt för 100 kronor.

– Det var en sådan som jag letade efter, säger han.

Sommaren 2015 arrangerades bakluckeloppis på Torp i Uddevalla för första gången. Intresset var så stort att det ordnades loppis även förra året. Under lördagen var det åter dags för loppis och det var många som tog tillfället i akt att försöka sälja olika saker.

ANNONS

– Hittills har vi bara ordnat bakluckeloppis en gång per år i Uddevalla, säger Christoffer Dag på företaget Daghia AB som står bakom arrangemanget. Men intresset har varit så stort att det kommer att finnas fler möjligheter att delta i år.

I år ska det nämligen ordnas bakluckeloppis på Torp alla lördagar fram till den 26 augusti bortsett från midsommarafton.

Deltagarna får betala en mindre avgift och ståndet där varorna står får vara lika brett som bilens bredd och ytterligare en halvmeter på vardera sidan av bilen,

Det ordnas även liknande loppis på andra ställen under sommaren, bland annat i närheten av Slottsskogsvallen, Allum och Åby.

– Jag startade detta för några år sedan eftersom det inte fanns något sådant i Göteborg, säger Christoffer Dag.

ANNONS