Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Manifestation för Wilma på Kungstorget

Det var många Uddevalla och Lysekilsbor som tog tillfället i akt att delta i manifestationen på Kungstorget i de båda städerna på lördag förmiddag för att hedra mördade Wilma Andersson, 17 år. Frivilligorganisationerna Missing People och FIKK gjorde en gemensam insats. Många grät när de ställde ner ett ljus vid statyn på torget i Uddevalla.

– Alla insatser berör en på olika sätt och den här insatsen har berört många och givetvis mig också, säger Daniel Brodin, insatschef för FIKK.

Tårarna rann ner för hans kinder när han ställde ett ljus vid statyn.

– För vår del är insatsen över och från och med nu går utredning in i en annan fas, säger Daniel Brodin.

Hundratals människor hade tagit tillfället i akt att ta sig till Kungstorget i Uddevalla för att delta i manifestationen. Det var mycket känslor och många grät när de tände ljus och la rosor vid minnesplatsen som har uppstått de senaste dagarna för Wilma. Vid statyn hade det satts upp några bilder på Wilma Andersson.

"Det är så svårt att smälta"

På Kungstorget i Lysekil hade det redan innan klockan tio samlats en hel del folk. På fontänkanten bredvid julgranarna stod en bild på Wilma Andersson och flera gravljus och rosor vittnade om Lysekilsbornas stöd i sorgen.

För Lysekilsbon Anette Flink har de här två veckorna varit tuffa. Tankarna har ständigt varit med Wilma och hennes anhöriga.

– Det känns så fruktansvärt, det här är verkligen en förälders värsta mardröm. Jag har ju själv döttrar, så jag kände att jag måste göra något för att visa mitt stöd. När jag såg att de skulle ha en minnesstund i Uddevalla idag, så tänkte jag att vi borde ha en här i Lysekil med. Wilma var ju härifrån.

När hon ser ut över klungan med folk vid fontänen blir hon rörd.

– Det är jättefint att de kommer hit, det här berör och det blir så mycket känslor trots att jag inte kände Wilma och hennes familj. Men tankarna går till dem i dag.

Ett par kommer fram till fontänen med två röda rosor.

– Det är fint att det blev sådan uppslutning idag. Vi har varit inne i Uddevalla och varit med i sökningen så det här berör oss, säger Jan-Åke Bladh

– Det är så svårt att smälta. Jag tänker så på de stackars föräldrarna, säger Lena Bladh

Ännu ett par kommer fram för att tända ljus.

– Vi tänker på de anhöriga, även om vi inte har någon anknytning till familjen så vill vi visa vår respekt, säger Camilla Andersson som är här med Claes Olsson och hunden Nellie.

Närmare femtio personer samlas under stunden vi är på torget. Några stannar kvar, andra kommer förbi med ett ljus eller en blomma.

– Jag hoppas att folk fortsätter komma under dagen, säger Anette Flink.

Djupt berörd

Anders Holmgren och Christin Lundberg kom till torget i Uddevalla för att delta i manifestationen. De har aktivt deltagit i sökandet efter den försvunne flickan.

– Det här är något som berört mig mycket, säger Anders Holmgren.

Jonas Kårebrand tycker att det som hänt är mycket tragiskt.

– Men när det händer något så ställer Uddevallaborna verkligen upp för varandra, säger han.