Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Uddevalla kommun
Bild: Uddevalla kommun

Markundersökningar vid Västerbron

Delar av gång- och cykelbanan vid Museiparken i Uddevalla kommer vara avspärrade på grund av markundersökningar. Undersökningarna är en del av det arbetet som kommunen utför inför ett eventuellt permanent översvämningsskydd.

De återkommande stora översvämningarna i centrala Uddevalla ställer varje år till stora problem allmänhet och företag. Olika lösningar har diskuterats och utretts i mer än tio år.

Som en del i kommunens arbete för bättre översvämningsskydd och skredsäkring kommer det under veckan utföras markundersökningar i anknytning till Västerbron, intill museiparken.

– Vi behöver veta mer om denna del av kajen för att få en helhetsbild av kajområdet kring Bohusläns museum. I framtiden är det tänkt att vi ska säkra upp och för att kunna göra det behöver vi den här informationen, säger Christine Gunnarsson, projektledare översvämningsskydd.

För att det inhyrda konsultföretaget ska kunna genomföra undersökningarna har kommunen under måndagen spärrat av kajen samt den delen av gång- och cykelbanan som leder från museiparken till bron.

Det kommer innebära en mindre omväg för de som promenerar och cyklar.

Hur länge kommer arbetet hålla på?

– Det beror på hur det ser ut när proverna har analyserats, så det är ett väldigt stort frågetecken just nu, säger Christine Gunnarsson.