Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Polisen vet inte om rånet hör ihop med den senaste tidens rånvåg. (Arkivbild) Bild: Ola Folkesson

Maskerat ungdomsgäng rånade ensamt offer

Ett stort ungdomsgäng rånade på tisdagseftermiddagen en person på Dalaberg. Rånoffret uppger att han blev beskjuten av en soft air-gun och tvingades under hot ge ifrån sig sin märkesväst och ett par hörlurar.

Vid 18.40 på tisdagseftermiddagen fick polisen in ett larm om ett rån i en gångtunnel i anslutning till Dalabergs centrum. Det var en person som hade blivit rånad av vad som beskrivs som ett stort ungdomsgäng.

LÄS MER: Tre rån på väg att klaras upp

Gänget ska ha varit maskerat och uppgett att de hade kniv. Offret uppger till polisen att han blivit beskjuten av en soft air-gun.

– Målsäganden blev hotad och avtvingad en märkesväst och ett par hörlurar, säger Stefan Lång, förundersökningsledare på polisen.

LÄS MER: Polis vill ha tips efter ny rånvåg i Uddevalla

Polisen kan i nuläget inte säga det finns något samband mellan tisdagens rån och den rånvåg som dragit över Uddevalla den senaste tiden.

– Givetvis tittar vi på de andra rånen också för att se om det finns något samband. Nu har vi hört den här killen som blev rånad och ska se om vi har några vittnen som vi kan höra, säger Stefan Lång.

LÄS MER: Polisen har ringat in misstänkta rånare

Det är rånoffret själv som larmat polis och han uppges inte ha några fysiska skador.

Ingen person är ännu gripen.