Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Massvis att göra i Uddevalla i helgen

Det finns en hel del att göra för den som är sugen på nöje, god mat, motion, musik eller djur i Uddevalla i helgen. Bland annat bjuder Folkets hus på en föreställning med flera olika artister och ett par av de lokala krogarna har kända DJ:s.

Musik, konserter, god mat, promenader i fint väder eller en stunds motion. Det finns många olika sätt att roa sig om man inte vill ta det lugnt och sitta hemma i soffan och titta på TV.

Klubba på stan

Många tycker om att gå ut och roa sig på fredag och lördag. Mortens krog och Varvet By Buthlers är två intressanta alternativ. På fredag dyker Club Brooklyn DJ:n Simon Yayson upp på Mortens Krog. Varvet By Butlers har anlitat DJ:n Adam Gozdzik och The Pop Kids på fredag och lördag. Det händer också saker på flera andra ställen dit man kan gå och roa sig.

Record store day på Evolution records

Evolution records på Håljutegatan i Uddevalla gillar musik. På lördagen spelar Stonerbandet Förr akustisk musik. Den som vill lyssna på gamla godingar som Black Sabbath och Deep Purple och självklart handlar det om att lyssna på vinylskivor.

Gamla goa låtar på Bohusläns museum

Även Bohusläns museum satsat på musik till helgen. På lördag framför Harald Treutiger och Ingmari Dalin, som 2013 utsågs till Göteborgs officiella Karl och Ada, ett antal äldre låtar som spelades på den tid när Sverige blev ett folkhem.

Maraton på Herrestadsfjället

Den som gillar att springa har möjlighet att delta i Herrestad fjällmaraton på lördag. Tävlingen passar för både erfarna löpare och nybörjare då det finns flera banor att välja på. Den tuffaste sträckan är 42 kilometer. Men det finns också en kortare sträcka på fyra kilometer.

Musik på folkets hus

Det lär svänga riktigt rejält på Folkets hus i Uddevalla på lördag där ett anordnas ett större evenemang med flera artister från olika länder under rubriken "Musik ger gemenskap." Bakom satsningen står bland annat Sveriges ensamkommandes förening, Uddevalla kommun, Studiefrämjandet vuxenskolan och Uddevalla Folkets hus. Några av artisterna som uppträder är Tawab Arash, Sheribe Dancers och Aziza Nasiza.

Uddevalla veteranbilsmarknad

På lördag är det veteranbilsmarknad på Backamo lägerplats. Här kan du utforska bland ett utbud av retro- och nostalgiprylar samt reservdelar och tillbehör till veteranbilar MC och mopeder. Veteransbilsmarknaden är ett samarrangemang mellan Trestads Veteranbilklubb och Rock'n'roll West. Öppet för besökare mellan 08-14.