Mer snö väntas i Bohuslän

Vintern har kommit för att stanna. Åtminstone i några dagar till. Det beräknas bli rejäla minusgrader och ytterligare snöfall under veckan innan det återigen kan vända till plusgrader under helgen.

ANNONS
|

Den som har väntat på snö har under helgen fått sin önskan igenom. Det vita snötäcket som landat över Bohuslän förutspås dessutom bli än större under veckan.

– Det kommer fortsätta snöa en del i dag och först vid midnatt kommer det sista går bort. Totalt sett blir det ungefär två till fem centimeter, men i de inre delarna utav Bohuslän och upp mot Dalsland blir det lite mer, upp till över fem centimeter ny snö, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på Foreca.

Han berättar att det beräknas bli tio till tolv minusgrader under natten till tisdag och att snön därmed kommer bli liggandes. På onsdag kan det falla enstaka snöbyar men det blir inga större mängder.

ANNONS

Kan bli plusgrader till helgen

Framåt torsdagskväll beräknas det däremot ytterligare snöfall, vilket kommer fylla på ytterligare under natten till och under dagen på fredag.

– Till helgen kan det börja det leta upp sig till lite plusgrader, men det är lite svårbedömt vad det ger för effekter under lördag och söndag. Det kan bli lite blaskigare men det kan ändra sig snabbt och blir det minusgrader så kommer snön hålla, säger han.

– Men vill man passa på att njuta av den vita snön ska man göra det under början av veckan, säger han.

ANNONS