Minister på besök till första maj-firande

Ministerbesök väntar när Socialdemokraterna firar första maj. Tåget marscherar på Kungsgatan ner till Museiparken där tal ska hållas. Samtidigt firar Vänsterpartiet några hundra meter därifrån.

ANNONS

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) kommer på besök när Socialdemokraterna i Uddevalla firar första maj. Johansson är huvudtalare när första maj-tåget anländer till Museiparken. En fördel eftersom ett känt ansikte lockar fler besökare, menar Anna Lena Heydar, ordförande för Socialdemokraterna i Uddevalla.

– Det är inte bara huvudtalaren som är viktig, det är många andra saker som konkurrerar. Det ska vara bra väder, men inte för bra för då åker folk ut till sina stugor i stället. Men det är ingen nackdel att ha någon som är lite känd.

Eftersom början av maj innebär avstamp i EU-valrörelsen kommer stort fokus att hamna på det kommande valet.

ANNONS

– Valet är inte så långt efter första maj. Det är nu som valrörelsen drar igång och förtidsröstningen börjar den åttonde, så det är klart att det kommer att vara ett viktigt inslag.

Något som även kommer att märkas på statsrådet Ylva Johanssons tal, menar Anna Lena Heydar.

– Det blir också en del om hur det är att styra i minoritet på det sättet som vi gör i dag och lite om hur knixigt det kan vara nu. Att behöva genomföra andra partiers politiska program. Det är en del i hennes tal. Det är en ny situation vi står i och som inte är speciellt bekväm.

Vänsterpartiet har sitt första maj-firande i Margretegärdeparken. Dit kommer riksdagsledamoten Elin Segerlind, partiets gruppledare i Uddevalla kommunfullmäktige David Höglund-Celasques och Europaparlamentskandidaten Kerstin Joelsson-Wallsby.

– Det är vår EU-valsupptakt, så jag kommer att prata mycket om EU-valet, säger Joelsson Wallsby.

Hon kommer att betona klimatfrågor, mäns våld mot kvinnor och sjysta arbetsvillkor.

– Sedan är det viktigt att få folk att rösta, att motverka högerkrafterna som ser ut att växa sig starka. Där måste vi vara motkraften, säger Joelsson-Wallsby.

I Margretegärdeparken hålls också ett tal av Anna Hedström från Hamnarbetareförbundet.

Både Socialdemokraternas och Vänsterpartiets firanden bjuder på familjeunderhållning och inleds klockan 13.

ANNONS

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) är huvudtalare på Socialdemokraternas första maj-firande.

Socialdemokraterna

11.00 - Parken i Tanumshede

11.00 - Gammelgården i Hunnebostrand (arrangeras ihop med Vänsterpartiet)

13.00 - Torget i Munkedal

14.00 - Parksnäckan i Lysekil

14.00 - Stadsparken i Strömstad

Vänsterpartiet

12.00 - Krokstrands Folkets hus i Strömstad

ANNONS