Efter att Wilma Andersson konstaterades död anordnades en minnesplats för flickan på Kungstorget i Uddevalla. Nu kommer allmänheten få möjligheten att delta vid en minnesgudstjänst.
Efter att Wilma Andersson konstaterades död anordnades en minnesplats för flickan på Kungstorget i Uddevalla. Nu kommer allmänheten få möjligheten att delta vid en minnesgudstjänst. Bild: Edvin Bergström

Minnesgudstjänst för Wilma

Den 14 november bragtes Wilma Andersson, 17 år, om livet. Flickans bortgång har berört många personer i Sverige. Nu bjuder familjen in till en minnesgudstjänst i Herrestads kyrka.

ANNONS
|

På höstkanten förra året vändes tillvaron upp och ned i Uddevalla. Uppgifterna om försvunna Wilma Andersson påverkade hela samhället och tusentals personer deltog i sökandet efter flickan.

Till slut kunde ett fynd av polisen konstatera att hon var avliden.

Hennes 23-årige pojkvän dömdes skyldig till mord av Uddevalla tingsrätt men ännu pågår hovrättsförhandlingen som har sin sista rättegångsdag den 8 oktober.

Under tiden som rättsprocessen har pågått har familjen tagit avsked av sin älskade Wilma i stillhet och avskildhet från allmänheten.

Men nu välkomnas personer utanför familjen till en minnesgudstjänst för flickan den 16 oktober.

Minnesstunden kommer hållas vid Herrestads kyrka och startar klockan 11.00.

ANNONS
ANNONS