Polis varnar för bilinbrott som sker på mindre parkeringar, till exempel i anslutning till Kyrkogårdar.
Polis varnar för bilinbrott som sker på mindre parkeringar, till exempel i anslutning till Kyrkogårdar. Bild: Stefan Bennhage

Misstänker: Notorisk bilinbrottstjuv tillbaka – polisen varnar

En man som hos polisen gjort sig känd för en stor mängd inbrott i parkerade bilar tros vara i farten igen. Efter flera fall den senaste tiden går polisen nu ut med en varning och en uppmaning att tömma sina bilar på värdeföremål.

ANNONS
|

Den senaste tiden har en handfull inbrott skett i Uddevalla på kort tid. Tillvägagångssättet har varit detsamma: Bilar parkerade vid exempelvis kyrkogårdar och badhus har fått rutor sönderslagna och därefter har värdeföremål har stulits. Tillvägagångssättet känns igen hos polisen, som tror att det är en bekant gärningsman som är tillbaka efter några års uppehåll.

– Vi har en herre som har specialiserat sig på det här och har gjort det under flera års tid. Just nu har vi det här igen. Bilinbrott på allmänna parkeringar, inte köpcenter och så vidare utan mindre parkeringar där folk ställer bilarna för att gå till en grav eller gå med barnen till Emaus. Även badhus och museum har förekommit, säger Tony Bengtsson, kommunpolis i Uddevalla.

ANNONS

Uppmanar: Töm bilen

Bohusläningen har skrivit om fenomenet tidigare, och polisen har tidigare varnat för den här typen av inbrott. Uppmaningen är då som nu att tömma sin bil innan någon annan gör det åt dig.

– Gör inte gärningsmannen den tjänsten att lämna värdesaker kvar i bilen, säger Tony Bengtsson.

Likheterna med stölder från tidigare år gör att polisen inte tror att det handlar om en liga utan om en medelålders man från Göteborg, men som förflyttar sig över stora avstånd i regionen och begår en eller ett par stölder på en parkering och sen förflyttar sig vidare. Polisen har vissa uppgifter att gå på i nuläget, men har ännu ingen gripen för stölderna.

– Vi har observationer, men det är jäkligt svårarbetat. Vi behöver iakttagelser från människor om de ser nånting, säger Tony Bengtsson.

LÄS MER:Polis varnar för ökänd bilinbrottstjuv

ANNONS