Misstänks för sexköp på hotell

Två män åtalas för att ha betalat två kvinnor för sex på ett hotell i Bohuslän. Polis tillkallades sedan det uppstått bråk på hotellet, där en av kvinnorna hävdade att hon blivit slagen.

ANNONS
|

Förra hösten blev polis kallade till ett hotell i Bohuslän, där en kvinna uppgett att hon blivit slagen och bestulen. Det visade sig att kvinnan och hennes väninna var prostituerade som kommit överens med två män i 35–40-årsåldern om sexköp på hotellet.

Kvinnorna befann sig i Göteborg när de blev kontaktade via SMS och tog sig därefter till hotellet där männen. Kvinnorna släpptes först inte in av hotellpersonalen eftersom de inte hade rum, men de två männen betalade då varsitt rum till kvinnorna.

Men en stund därefter uppstod tumult och polistillkallades. En av kvinnorna uppgav att en av männen, oklart vem, blivit våldsam mot henne: gett henne en örfil och hotat henne med kniv, och att tagit tillbaka de pengar han betalat till kvinnan.

ANNONS

En erkänner

Kvinnorna ska ha fått betalt i förväg, men det är oklart ifall någon sexuell tjänst har utförts.

Polisen gick in i de hotellrum som männen hyrde, och fann dem sovande. Nu åtalas de två männen vid Uddevalla tingsrätt, misstänkta för köp av sexuell tjänst. En av männen har i förhör erkänt att de hittat kvinnorna på nätet och kommit överens med dem om att köpa sex, men att han avbröt på grund av något "strul" med hans kompis och en kvinna som var hos honom.

Den andre mannen nekar helt till brott, och har inget minne av att han försökt köpa sex. Och har i förhör uppgett att han aldrig varit otrogen i hela sitt liv: "Det är det värsta jag vet".

ANNONS