Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Misstänks för skadegörelse hos polisen

I samband med att en man har gripits för brott vid två tillfällen ska han ha förstört saker på polisstationen. Nu har mannen häktats i väntan på rättegång för bland annat stöld och skadegörelse.

Mannen, som är i 30-årsåldern, har gripits två gånger av Uddevallapolisen under de senaste två veckorna.

– Den ena händelsen avser en stöld av en moped och den andra handlar om försök till stöld när mannen ska ha försökt ta sig in i ett källarförråd, säger åklagare Malin Bogren.

Bägge gånger ska mannen ha förstört saker på polisstationen. Vid ena tillfället ska han ha gjort sönder kortläsare vid infartsgrinden samt entrén vid polisstationen.

– Vid det andra tillfället är en händelse i samband med att han sitter i arresten. Då ska han ha gjort sönder saker på toaletten, förklarar hon.

Mannen misstänks därmed för två fall av skadegörelse på polisstationen, stöld, försök till stöld och skadegörelse i samband med att han ska ha försökt ta sig in i källarförrådet. Mannen har häktats i väntan på rättegång.

– Han har släppts av polisen och begått mer brott. Eftersom det är flera händelser under en kort tid menar vi att det finns risk att han kommer begå mer brott. Därför har vi begärt att han ska vara häktad, säger Malin Bogren.