Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Misstänks ha kastat glas i ansiktet på dottern

En Uddevallabo misstänks för att i berusat tillstånd ha misshandlat sin fru och sina döttrar, bland annat genom att ha kastat föremål. Mannen nekar till brott och har sagt att han "kastade med lätt lyra".

Misshandeln ska enligt åklagare ha skett i familjens hem i Uddevalla. Dels förra hösten, mot hustrun och en av döttrarna, och dels sommaren 2017 mot den andra dottern, som vid tillfället var i 10-årsåldern. I det sistnämnda fallet ska mannen ha tagit tag i dotterns arm och vridit den bakom hennes rygg. Detta ska enligt vad dottern uppgett ha skett efter att mannen spillt ut öl och sagt åt henne att torka upp, men att hon då svarat att han kunde göra det själv.

Hustrun har i förhör berättat att mannen dricker mycket alkohol, "nästan varje dag" och att våldsamheterna har skett när han varit berusad.

– Jag dricker en och annan öl det förnekar jag inte. Men det är inga stora mängder, har mannen själv uppgett i förhör.

"Träffade bredvid"

I höstas ska han ha blivit arg på den äldre av döttrarna då han tyckte att hon skulle lägga sig. Han ska då ha kastat ett glas som träffade tonårsflickan i ansiktet. Mannen själv nekar dock till detta.

– Jag tog ett glas och kastade det emot henne med en lätt lyra. Den träffade bredvid henne, har han sagt i förhör.

Hustrun ska han ha slagit i ryggen vid samma tillfälle, när denne ingrep mot behandlingen av dottern. Efter den händelsen tog kvinnan med sig barnen och lämnade mannen, och en polisanmälan gjordes.

Mannen åtalas nu vid Uddevalla tingsrätt för tre fall av misshandel.