I övervakningskamera såg väktare hur mannen lastade smink för över 12 000 kronor i en ung kvinnas ryggsäck.
I övervakningskamera såg väktare hur mannen lastade smink för över 12 000 kronor i en ung kvinnas ryggsäck. Bild: Polisens förundersökning

Misstänks ha stulit smink för 12 000 kronor

Mannen blev ertappad när han stoppade smink i en ryggsäck. Han försökte fly undan butikskontrollanterna, men då la ett vittne krokben för den misstänkte.

ANNONS

Det var den 24 oktober som en butik på Torp utsattes för en stöld. Butikskontrollanten upptäckte genom övervakningskamera att två personer plockade på sig stora mängder smink, och att mannen senare la sminket i ung kvinnans ryggsäck. Kvinnan köpte ett anteckningsblock och lämnade butiken, och greps då av väktare.

Mannen såg kvinnan gripas och försökte då fly med väktare hack i häl. Men flykten tog slut när en besökare på köpcentret, som såg jakten, la krokben för den misstänkte tjuven. Den misstänkte föll till marken och kunde gripas.

Det visade sig att sminket som stulits var värt 12 359 kronor. Mannen häktades men det gjorde inte kvinnan på grund av hennes ålder. Nu åtalas mannen för stöld, han har i förhör erkänt brottet. Sedan kvinnan försattes på fri fot har polis inte kunnat hitta henne och därför väcks inte heller åtal mot henne.

ANNONS
ANNONS