Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Agneta Källberg

Misstänkt butiksrånare gripen

Butikspersonal misshandlades av två maskerade rånare, som sedan försvann i en väntande bil. Men redan dagen därpå greps en misstänkt gärningsman som nu har begärts häktad.

Det är en 19-årig man som har begärts häktad av åklagare. Han misstänks för rån mot en butik på Södra Drottninggatan i helgen.

Det var strax före fem på söndagseftermiddagen som två maskerade män tog sig in i butiken och misshandlade ett butiksbiträde, möjligen med en yxa.

– De försökte tillförskansa sig pengar och i tumultet blev butikspersonalen skadad, berättade då Jonni Andersson, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

LÄS MER: Maskerade män rånade butik

Greps efter ett dygn

Butiksbiträdet ska ha fått en sårskada i huvudet och fick köras till sjukhus, men ska inte ha skadats allvarligt. Efter rånet ska de två maskerade männen ha sprungit från butiken och sedan lämnat platsen i en väntande bil.

Någon gärningsman greps inte under söndagskvällen, men polisen sa att de hade vissa uppgifter att jobba med. Och under måndagen anhölls den nu misstänkte 19-åringen i sin frånvaro. Ett knappt dygn efter rånet verkställdes anhållandet och under torsdagen begärdes mannen häktad.

– Jag kan inte prata om det ärendet alls för det råder förundersökningssekretess, säger åklagare Malin Nykvist.

Tid för häktning har ännu inte satts ut.