Kvinnan mördades i sitt hem på Skogslyckan i december. Nu sitter en man i 50-årsåldern anhållen misstänkt för dådet. Han nekar dock till brott.
Kvinnan mördades i sitt hem på Skogslyckan i december. Nu sitter en man i 50-årsåldern anhållen misstänkt för dådet. Han nekar dock till brott. Bild: Matilda Spetz

Misstänkt för mord på Skogslyckan anhållen

Polisen kan ha gjort ett genombrott i utredningen om mordet på en äldre kvinna på Skogslyckan. På måndagen anhölls en man från Uddevalla i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för mord och han kunde senare samma dag gripas. Mannen nekar till brott.

ANNONS
|

Den 13 december hittades en kvinna död i sin lägenhet på Skogslyckan i Uddevalla av hemtjänstpersonal. Kvinnan var i 70-årsåldern och polisen inledde en förundersökning om mord. Efter obduktion kunde misstankarna om att hon bragts om livet bekräftas.

LÄS MER:Polisen konstaterar att Uddevallakvinna blivit mördad

Sedan dess har polisen bedrivit utredning och spaning, men någon misstänkt gärningsman hade man först inte. Förutom att knacka dörr i området vädjade polisen via media om tips från allmänheten.

Uddevallabo misstänks för mordet på Skogslyckan

Men sedan en tid tillbaka började polisen fatta misstankar mot en manlig Uddevallabo i 50-årsåldern. På måndagen anhölls mannen i sin frånvaro av åklagare Robert Beckard och han kunde gripas av polisen senare samma dag. Han misstänks nu på sannolika skäl misstänkt för mord, vilken är den högsta misstankegraden.

ANNONS

Mannen nekar dock till brott.

– Jag kan inte gå in på varför vi misstänker honom men vi har en koppling som vi arbetar utifrån, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning grova brott i Fyrbodal.

Utfört 300 förhör

På vilket sätt mannen och kvinnan var bekanta eller hade träffats vet polisen inte i dagsläget, och det är en av de saker som ska utredas. Polisen vet heller inget om något motiv eller andra omständigheter kring varför kvinnan blivit mördad.

Hittills har polisen utfört cirka 300 förhör i ärendet och genomfört en mängd tekniska undersökningar. Polisen är dock fortfarande förtegen om hur kvinnan bragts om livet.

Häktningsbeslut väntas på torsdag

På tisdagen kommer den misstänkte mannen höras i ett längre förhör tillsammans med en försvarsadvokat.

Åklagare Robert Beckard har nu fram till 12.00 på torsdag att bestämma om den misstänkte ska begäras häktad.

– Det kommer hållas flera förhör med den misstänkte, samt andra förhör och vi arbetar kontinuerligt med diverse teknisk utredning. Vi får se på torsdag om jag begär honom häktad eller om han släpps, säger åklagaren.

ANNONS