Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Uddevalla tingsrätt har beslutat att två män i 20-årsåldern ska häktas, misstänkta för grov våldtäkt mot barn. Bild: Edvin Bergström

Misstänkt grov våldtäkt mot barn – två män häktade

Två män i 20-årsåldern har häktats, missänkta för grov våldtäkt mot ett barn. Brottet ska ha begåtts i Uddevalla för tre år sedan. Förhandlingarna hölls i Uddevalla tingsrätt under fredagen.

Två Uddevallabor i 20-årsåldern begärdes under torsdagen häktade misstänkta för en grov våldtäkt mot barn. Brotten ska ha begåtts i Uddevalla för tre år sedan.

– Det är omständigheterna i samband med gärningen som gör att jag bedömer det som grovt, Carin Pedersen, åklagare i fallet.

Hon är förtegen om detaljer kring händelsen, men berättar att det rör sig om ett brottsoffer som ska ha utsatts för brotten en dag på sommaren 2017.

Hur kommer det sig att de begärs häktade nu först tre år efter brotten misstänks ha ägt rum?

– Det har inte kommit till polisens kännedom förrän nu, säger Carin Pedersen.

Om de misstänkta våldtäktsmännen och brottsoffret är bekanta med varandra sedan tidigare vill åklagaren inte kommentera.

Männen sitter anhållna sedan ett par dagar tillbaka. Under fredagseftermiddagen hölls häktningsförhandlingar i Uddevalla tingsrätt. Domstolen ansåg att männen var misstänkta på sannolika skäl, den högre misstankegraden, och beslutade att häkta dem båda. Åklagaren har nu inledningsvis två veckor på sig att väcka åtal.