Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/14

Misstänkt grovt brott i centrala Uddevalla

På tisdagen avlossades skott mot en bil utanför en matbutik i Uddevalla. Polisen spärrade av en stor plats och inledde en förundersökning om försök till mord. En person greps efter händelsen. Enligt uppgifter till Bohusläningen kan skottlossningen ha kopplingar till en tidigare skjutning på Ramneröd.

Polisen är förtegen om detaljer kring händelsen, men berättar att en förundersökning om försök till mord inletts, där en misstänkt person är gripen. Det finns inga uppgifter om att någon person ska ha skadats i samband med händelsen.

– Vi håller just nu förhör med vittnen om händelseförloppet, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Hände utanför matbutik

Flera polisenheter samt en hundpatrull kallades till den avspärrade parkeringsplatsen till en matbutik vid Edingsvägen. Enligt Bohusläningens reporter på plats syntes spår av en skottlossning, bland annat ska en bil ha beskjutits.

Bohusläningen har pratat med ett vittne som kom ut från den närliggande butiken strax efter skottlossningen, och hon beskriver att en tumultartad situation uppstod.

– Jag såg flera personer som låg ner på marken, och hade brottat ner och höll fast den person som sedan greps, säger hon.

Under tisdagskvällen arbetade polisen vidare med bevissäkring samt höll förhör med vittnen för att att säkerställa ett händelseförlopp.

Kan vara kopplat till tidigare skottlossning

Händelsen kan vara kopplad till skjutningen i Uddevalla som inträffade i början av oktober. Då avlossade någon flera skott mot en bostad på Ramneröd.

Enligt uppgifter till Bohusläningen ska den som misstänks för tisdagens skjutning vara bosatt i huset som besköts på Ramneröd. Och den man som befann sig i bilen under tisdagens skottlossning ska även vara samma man som greps tillfälligt misstänkt för skotten på Ramneröd.

I bilen som besköts ska det även ha funnits en kvinna och ett barn. Polisen vill inte på tisdagskvällen kommentera uppgifterna.

– Det finns mycket uppgifter, men vi lämnar inte ut mer än det vi gjort nu utan vi återkommer imorgon. Vi tittar alltid på tidigare händelser i utredningen och förundersökningen, säger Anna Göransson.

Vid 21-tiden är den misstänkte fortsatt gripen.